marți, 14 decembrie 2010

Se scrie Povestea din Ajun!

COMUNICAT DE PRESĂ

-14 decembrie 2010-

Povestea din Ajun este prezentă în aceste zile în şcoli, în autobuze şi fabrici. Ieri şi astăzi, 4 spectacole au fost puse în scenă în faţa elevilor şi a profesorilor de la liceele "Berde Aron", "Plugor Sandor", "Szekely Miko" şi "Mikes Kelemen". Colinde cântate în limba română şi în limba maghiară, lumini, sunet şi multă trudă sunt ingredientele care au făcut ca publicul numeros (aproximativ 800 de elevi şi profesori) să aplaude minute în şir artiştii care au adus colindul în comunitatea covăsneană.

Tot ieri a început în autobuzele oraşului programul de colinde, în cadrul căruia câte 5 coruri în fiecare zi, fac atmosfera de Crăciun să existe în mijloacele de transport în comun. Pe parcursul întregii săptămâni, în intervalul orar 17-19, grupuri de cantişti şi instrumentişti pot fi întâlniţi în autobuzele Multi-Trans.

Miercuri, Povestea din Ajun ajunge la Şcoala Generală "Varadi Jozsef" şi la Covalact, în timp ce joi vor fi susţinute două spectacole la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul". Începând de vineri, de la orele 16, „Povestea din Ajun” se mută în centrul oraşului, unde un Moş Crăciun şi multe personaje de poveste îi vor aştepta pe covăsneni pentru a simţi împreună apropierea sărbătorii naşterii Domnului.

„Ne bucurăm că ne oferiţi un cadou aşa de minunat de Crăciun. Vă dorim sărbători fericite şi să continuăm împreună astfel de idei frumoase.”, a declarat Szanto Anna, dirijoarea corului Liceului "Szekely Miko".

„Aveţi o iniţiativă minunată. Visez de ani de zile la o astfel de activitate în domeniul colaborării, al acceptării celuilalt, în numele multiculturalităţii. În sfârşit, voi aţi pornit la un drum foarte sănătos pentru generaţia voastră, gândindu-vă la viitorul vostru”, a declarat Directoarea Liceului "Mikes Kelemen", Kerekes Dora.

3 comentarii:

Alexandru spunea...

si iata cum se imprastie "spiritul craciunului" in comunitatea covasneana...bravo, continuati tot asa!!!!

Angiulica spunea...

Multa munca, dar a meritat deoarece au fost niste spectacole pe cinste. :)

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!