duminică, 12 decembrie 2010

Se scrie Povestea din Ajun!

COMUNICAT DE PRESĂ

Povestea de Ajun în plină desfăşurare!

-12 decembrie 2010-

Începând de mâine, „Povestea din Ajun” se face auzită în şcoli şi fabrici. Colindătorii români şi maghiari vor cânta zilnic, în perioada 13-17 decembrie, în şcoli, autobuze şi fabrici din Sfântu Gheorghe, aducând mesajul multiculturalităţii în pragul sărbătorilor de iarnă.

Acţiunea face parte dintr-o suită de activităţi care se vor organiza în perioada 13–31 decembrie, în cadrul celei de-a 5-a ediţii a Festivalului de Colinde “Povestea din Ajun”. Evenimentul se va desfăşura în liceele “Berde Aron”, “Plugor Sandor”, “Szekely Miko”, “Mikes Kelemen”, “Puskas Tivadar”, “Mihai Viteazul”, Şcoala Generală “Varadi Josef”. Cu adevărat inedit va fi un concert de colinde organizat în una din halele fabricii de lapte Covalact, unde colindătorii Poveştii din Ajun vor concerta miercuri, timp de 35 de minute.

Primele concerte din cadrul evenimentului “Caravana multiculturală Povestea din Ajun” au loc mâine la Grupul Şcolar Economic-Administrativ “Berde Aron” (ora 11) şi la Liceul de Artă “Plugor Sandor” (ora 13:15), unde vor concerta Cvintetul Crescendo, Grupul de colindători “Berde Aron”, un Trio de Trompetă de la Liceul de Artă “Plugor Sandor”, Raul Sălăgean, Balint Laszlo şi Balint Jozsef. Prezentarea evenimentul este bilingvă, iar persoanele care vor fi amfitrioni vor reprezenta persoanje de poveste.

“Suntem pregătiţi pentru o serie de spectacole de zile mari! Dorim să aducem spiritul Crăciunului prin concertele pe care le iniţiem şi totodată să dovedim că numai împreună putem face lucruri frumoase. Staff-ul Poveştii din Ajun a lucrat foarte mult la acest eveniment şi este pregătit să parcurgă cu succes această săptămână plină de evenimente muzicale de iarnă. Vă invităm cu drag, înainte de prânz în şcoli şi după masă, în autobuze, să luaţi parte la ceea ce va deveni cea mai mare sărbătoare de iarnă a oraşului nostru”, a declarat Paula Cocoveică, coordonatorul departamentului Program Evenimente.

Niciun comentariu: