vineri, 4 decembrie 2009

Adolescent - un festival în cartier

În luna decembrie a anului 2006 a fost organizată prima ediţie a Festivalului de colinde “Adolescent”, care la acel moment a adus pe scena amplasată timp de trei seri la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, 470 de colindători români şi maghiari.


Ediţia din anul următor a prilejuit montarea celui mai mare brad de lumini din judeţul Covasna: 16 000 de becuri, 12 m înălţime.


În anul 2008, 1300 de colindători au colindat la Adolescent, iar o scenă separată a fost creată pentru un Moş Crăciun care a stat de vorbă cu copii români şi maghiari de la grădiniţele din judeţ.


Avem experienţa organizării a trei ediţii de festival la care au participat aproximativ 3000 de colindători.


Peste 50 de ore de spectacol adunate în cei trei ani de experienţă au adus spiritul sărbătorilor de iarnă în comunitatea covăsneană. 3500 de covăsneni au citit ziarul festivalului de anul trecut.


Colindele au fost cântate în 9 limbi: engleză, franceză, germană, latină, spaniolă, italiană, română, maghiară şi africană.

Pentru a ajunge mai uşor la public şi pentru a nu obliga bătrânii să stea în frig sau să se deplaseze pe timp de iarnă, Festivalul Adolescent va fi organizat anul acesta şi în cartiere. Scena va fi amplasată de două ori în două locuri diferite, Cartierul Ciucului şi Cartierul Lenin unde, timp de o seară vor veni colindători şi vor cânta pentru cetăţenii comunităţii.


Niciun comentariu: