luni, 6 decembrie 2010

Se scrie Povestea din Ajun!

COMUNICAT DE PRESĂ

Moş Nicolae aduce „Povestea din Ajun” în varianta tipărită

-6 decembrie 2010-

Moş Nicolae a adus copiilor din Sfântu Gheorghe Cartea de colorat „Povestea din Ajun”. Organizatorii Festivalului de Colinde au distribuit astăzi 1000 de exemplare gratuite din varianta tipărită a Poveştii din Ajun, în grădiniţele din Sfântu Gheorghe. Alte 1000 de astfel de cărticele vor ajunge mâine la copiii din grădiniţe şi şcoli generale.

Dacă anul trecut cartea de colorat a festivalului a fost realizată de Rafaela Racoviţă, absolventă a Facultăţii de Psihologie, anul acesta 3 eleve de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” (Elena Dobrea, Maria Dobre şi Maria Buftea) au reprodus 17 scene specifice sărbătorilor de iarnă, inclusiv clădiri şi peisaje din oraşul nostru.

Cartea de colorat a ajuns la copiii din Grădiniţele „Albă-ca-Zăpada”, „Gulliver”, „Benedek Elek” şi Grădiniţa numărul 6 „Napsugar”. Pe parcursul zilei de mâine, vor fi distribuite exemplare la Grădiniţele „Panseluţa” şi „Pinnochio”, dar şi la Şcoala Generală „Varadi Jozsef”.

Tot astăzi, Asociaţia de Tineret „Ecou” lansează campania caritabilă „Căldură pentru copii”, care se va desfăşura pe toată durata festivalului (6-20 decembrie). Aceasta constă în colectarea de şosete pentru copiii din şcolile speciale din judeţ. Şosetele vor fi colectate sub formă de bilete de intrare la toate activităţile Festivalului de Colinde. Organizatorii vor reveni cu detalii despre acest eveniment pe parcursul acestei săptămâni.

„Dorim să creăm o tradiţie din a face cadou copiilor aceste cărţi de colorat, mai ales pentru faptul că ele conţin scene din Sfântu Gheorghe. Grădiniţele covăsnene sunt foarte receptive la tot ce intră în sfera activităţilor de iarnă, drept urmare le mulţumim”, a declarat Emil Pantelimon, Directorul Festivalului.

Un comentariu:

Alina spunea...

Și frățiorul meu a primit o carte de colorat de-a voastră... E drăguță...