duminică, 6 decembrie 2009

Soprana Felicia Filip la Adolescent

Fructuoasa colaborare dintre marea soprană româncă Felicia Filip şi Programul Seri Albastre aduce Festivalului de Colinde Adolescent şi oraşului Sfântu Gheorghe un nou eveniment spectaculos.


Pe 17 decembrie, începând cu ora 18.00, Felicia Filip, împreună cu Opera Naţională din Bucureşti, va concerta la Sala Albastră a Bibliotecii Judeţene Bod Peter, în cadrul Festivalului de Colinde Adolescent. Este pentru prima dată când soprana se va afla în calitate de solistă de operă pe o scenă covăsneană, după ce, în toamna aceluiaşi an, a onorat invitaţia organizatorilor Şcolii de Toamnă Seri Albastre, susţinând, timp de o săptămână, masterclass-uri pentru artiştii Seri Albastre, la Centrul de Cultură Arcuş. Soprana internaţională va susţine concertul acompaniată de pianistul Ovidiu Mezei, sub prezentarea regizorului Dr. Cristian Mihăilescu, Director General al Operei din Braşov.


Întrucât este un eveniment inedit, accesul se face doar pe bază de invitaţie: toţi iubitorii de operă, dar în special toţi cei care o îndrăgesc pe Filipissima, sunt rugaţi să trimită un e-mail la adresa spiritul.craciunului@gmail.com, solicitând invitaţia şi precizând numele şi numărul de locuri, sau un sms la numărul 0729 499 830, precizând o adresă care pot primi invitaţia la spectacol.


Deşi nu mai are nevoie de nicio prezentare, întrucât palmaresul său vorbeşte de la sine, Felicia Filip este unica solistă de operă din lume care a câştigat toate Premiile Internaţionale Mozart. De asemenea, a mai reuşit o performanţă de neegalat în România – prin colaborarea cu trupa Iris, pentru unicul album de rock simfonic din România, Iris Aetheneum, a reuşit să determine publicul tânăr, mai puţin cunoscător al repertoriul clasic, să umple sălile de operă din ţară. De curând, 25 000 de cititori ai marilor publicaţii de ziare şi reviste din România au desemnat-o pe Felicia Filip caştigătoarea marelui premiu Globul de Cristal.


„Este unul din momentele în care judeţul Covasna va înflori din punct de vedere cultural, iar noi nu putem fi decât bucuroşi că se va întâmpla în timpul Festivalului de Colinde Adolescent.”, a declarat Emil Pantelimon, diectorul evenientului.

Un comentariu:

Danny spunea...

Vreau si eu 2 invitatii:) adresa se stie;)

p.s.: "precizând o adresă care pot primi invitaţia" , s-a uitat un "la" care...;)
Abia astept festivalul!:X