duminică, 20 decembrie 2009

Final de Festival ... urmeaza Povestea din Ajun!

Ediţia a patra a Festivalului de Colinde Adolescent – Povestea din Ajun s-a încheiat sâmbătă seara, la Casa de Cultură din Sfântu Gheorghe, prin concertul extraordinar susţinut de artiştii Seri Albastre, alături de invitaţii speciali din Braşov, Cluj şi Întorsura Buzăului. Intrarea a fost liberă, iar la aspectacol au participat aproximativ 450 de persoane.

Evenimentul a debutat cu recitalul de colinde al lui Raul Sălăgean, invitatul special din Cluj care a participat la fiecare ediţie a festivalului şi care a cântat şi de această dată acompaniat de publicul spectator.

Cei aflaţi în sală au avut parte de un repertoriu de colinde cântate într-un amplu registru muzical: folk (Raul Sălăgean şi Gupul Crescendo), rock (Grup 89), gospel (Snaps Vocal Band) şi clasic, prin participarea sopranei Lázar Éniko. Nelipsiţii artişti Seri Albastre – tenorul Balint Jozsef, pianistul Ambrus Sandor şi flautistul Papp Csongor – au susţinut fiecare câte un moment inedit în cadrul spectacolului. Gingle Bells a fost melodia de iarnă cântată atât la flaut, cât şi la pian. Papp Csongor a cântat la flaut, acompaniat de Alexandru Tanasie, care a făcut beatbox, iar Ambrus Sandor, Alice Trinfa şi Andreea Dobrescu au interpretat acelaşi colind internaţional la pian, „la şase mâini”.

Pe tot parcursul serii, pictorul Ramon Grosos s-a aflat pe scenă, cu şevaletul aşezat lângă brad, şi-a pictat tabloul ce urmează a fi scos la licitaţie la începutul anului 2010, fondurile obţinute în urma vânzării acestuia fiind donate şcolilor speciale şi orfelinatelor din judeţul Covasna.

Spectacolul s-a încheiat cu recitalul Corului Operei din Braşov, invitatul special al serii, şi odată cu acesta s-a încheiat şi Festivalul de Colinde Adolescent, organizat de voluntarii Asociaţiei de Tineret ECOU, alături de Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, partener încă de la prima ediţie. Urmăriţi blogul www.festivaluladolescent. blogspot.com pentru testimoniale şi fotografii de la eveniment.


Pe parcursul celor două săptămâni în care a avut loc, Festivalul de Colinde Adolescent - Povestea din Ajun a adus comunităţii o serie diversificată de activităţi sociale, educative şi culturale: Cartea de colorat "Povestea din Ajun", Campania caritabilă "Căldură pentru Copii", Concerte în cartierele Ciucului şi Lenin, Concertul "Seri Albastre cu Felicia Filip", Turneul de colinde în Şcoli "Seri Albastre" şi spectacolul de lumini şi colinde din Parcul Colegiului Naţional "Mihai Viteazul".


"La finalul acestei ediţii, ne declarăm mulţumiţi de impactul pe care festivalul l-a avut asupra publicului covăsnean. Cei peste 7000 de oameni cu care am luat contact, cele peste 1000 de mănuşi, fulare şi căciuli, pe care le-am colectat pentru copii defavorizaţi, prezenţa Filipisimei în cadrul evenimentului şi realizarea unui spectacol de Crăciun multicultural şi diversificat, ne face să credem că spiritul Crăciunului a fost simţit de toate segmentele de populaţie în ultimele două săptămâni. Le urăm celor ce ne-au urmărit să aibă parte de sărbători luminate şi de mulţi colindători care să le aducă spiritul cel cald al Crăciunului în casă.", a declarat Emil Pantelimon, directorul Festivalului Adolescent - Povestea din Ajun.

Niciun comentariu: