marți, 15 decembrie 2009

COMUNICAT DE PRESĂ 15 decembrie 2009

Luni, 14 decembrie 2009, începând cu ora 18.00, la Sala Albastră a Bibliotecii Judeţene din Sfântu Gheorghe, a avut loc Gala caritabilă „Căldură pentru Copii”, iniţiată de Asociaţia de Tineret ECOU.

Campania omonimă a constat în strângerea de accesorii de iarnă – căciuli, mănuşi, fulare – cu scopul de a le dona copiilor din centrele de plasament şi din şcolile speciale din judeţul Covasna. Organizatorii au încurajat atât donarea de accesorii noi, cât şi de articole purtate, dacă acestea erau într-o stare bună, astfel explicându-se numărul impresionant de persoane dornice să contribuie la acest demers: au trecut pragul evenimentului peste 250 de persoane care au şi donat mănuşi căciuli şi fulare pentru a-i dota pe copiii instituiţionalizaţi. Campania a durat 14 zile iar în final, s-a reuţit colectarea a peste 1000 de articole de îmbrăcăminte. În organizarea campaniei s-au implicat 50 de tineri voluntari ai Festivalului de Colinde Adolescent - Povestea din Ajun, acesta fiind primul eveniment din cadrul festivalului în această săptămână. Obiectele colectate vor fi donate Şcolii Speciale de la Olteni şi Centrului de plasament din aceaşi localitate. Vizaţi sunt atât copii care fac parte din aceste instituţii cât şi familiile acestora.


„Căldură pentru Copii” a fost o iniţiativă căreia i s-au putut alătura atât persoane fizice, cât şi persoane juridice, în cadrul galei fiind premiaţi cei mai activi participanţi la activităţi comunitare, conform Topului CSR (Corporate Social Responsibility) al insituţiilor responsabile social în comunitate. Topul a inclus cinci categorii, iar premianţii sunt: Grădiniţa Albă ca Zăpada, Grădiniţa Csipike şi Grădiniţa Panseluţa la categoria instituţii de învăţământ, Primăria şi Tega la categoria instituţii din administraţia locală, Unitatea Militară Vânători de Munte pentru unităţi din cadrul Ministerului de Interne şi al Apărării Naţionale, Banca Comercială Română la categoria instituţii bancare şi agenţi economici şi Centrul de Cultură Arcuş la categoria instituţii de cultură.


Urmează ca astăzi, Festivalului de Colinde Adolescent - Povestea din Ajun să concerteze în Cartierul Ciucului, mâine, 16 decembrie, în cartierul Lenin iar vineri în parcul Colegiului Naţional "Mihai Viteazul". Zilele de joi şi de sâmbătă vor prilejui două concerte speciale, "Seri Albastre cu Felicia Filip" şi Concertul multicultural de Crăciun Seri Albastre

Asociaţia de Tineret ECOU s-a înfiinţat în anul 2001, iar în ultimul an şi-a câştigat vizibilitatea în rândul ONGurilor din Covasna în special prin organizarea programului de promovare a tinerilor artişti Seri Albastre, dar şi a campaniei ecologice Verde pentru Cultură, demarate în parteneriat cu Centrul de Cultură Arcuş. Al treilea mare proiect al asociaţiei – Festivalul de Colinde „Adolescent” – a ajuns la ediţia a IV-a şi se desfăşoară pe întreg parcursul lunii decembrie. Campania Cartea de Colorat „Povestea din Ajun” face parte din ediţia din acest an a Festivalului de Colinde „Adolescent”, detalii despre celelalte evenimente din desfăşurătorul festivalului se găsesc pe blogul www.festivaluladolescent.blogspot.com.

Niciun comentariu: